Over Ons

In april 1992 begonnen Leo en Lydia de Puy aan een ongekend, groot avontuur! Samen richtten zij een Pension op met een kano- en fietsverhuur. Door het pension aan de haven en de voorliefde voor het kanoën wilden ze anderen graag op een unieke manier kennis laten maken met de mooie omgeving.

Leuk om te weten is dat de naam “Lely” tot stand gekomen is door de namen van de eigenaren “LEo en LYdia”. Vanwege de vele activiteiten die plaatsvonden op het water en de locatie aan de haven ontstond het idee om een waterlelie als symbool te ontwerpen, waardoor de naam van Hotel-Restaurant Lely een dubbele betekenis krijgt. ​Het pension groeide al snel uit tot een Hotel-Restaurant. Dit betekende jammer genoeg dat Leo & Lydia met de kano- en fietsverhuur moesten stoppen. Echter blijft Lely nog altijd een favoriete plek voor sportievelingen en natuurliefhebbers.

25 Jaar later is de drukte in het restaurant enorm toegenomen. De voorheen naastgelegen bakkerij is na een jarenlange verbouwing, welke volledig verzorgd is door Leo, compleet gerenoveerd tot een hip, eigentijds en uniek restaurant! Er zijn zalen gerealiseerd waarbij zelfs bruiloften en/of andere evenementen geen probleem meer zijn! Ook Lydia heeft zich volledig gegeven voor de zaak. Zij is door haar jarenlange ervaring niet meer te onderscheiden van een volleerd Chef kok.

Vanaf 15 februari 2021 hebben Jeroen en Melody het stokje van Leo en Lydia overgenomen. Zij hebben er ongelooflijk veel zin in! 

Voor degenen die nog niet met hen hebben kennisgemaakt, zij zullen zich even kort voorstellen…

Wij zijn Jeroen en Melody Jongerling. Wij zijn dochter en schoonzoon van Leo en Lydia de Puy, de oprichters van Hotel-Restaurant Lely, en kennen elkaar van de koksopleiding! Inmiddels zijn we getrouwd en hebben 2 (hele) knappe zonen: Ben en Tim!

Ik (Melody) ben echt opgegroeid in “de Lely”, begonnen als afwasser en inmiddels mag ik mijzelf alweer 3 jaar eigenaresse noemen. Met veel plezier heb ik deze titel al gedragen, maar mijn grote wens is om dit natuurlijk allemaal te kunnen doen met mijn man, Jeroen. Eindelijk is het zover! Zoveel nieuwe ideeën, zoveel zin om er tegenaan te gaan. Maar we moeten nog even geduld hebben.

We zullen zorgen dat het warme gevoel dat Leo en Lydia altijd hebben afgegeven, dat wij dat zullen behouden! De laagdrempeligheid blijft. Het gevoel van thuiskomen wanneer je bij ons naar binnen stapt, dat blijft. En het lekkere eten, dat blijft! En tuurlijk zullen er dingen veranderen, maar alleen als dit ten goede is voor het bedrijf!

Chapter 2

Wij zullen in begin 2024 starten met een nieuw bedrijf genaamd MELS Bar & Kitchen. Wat een compleet ander concept zal worden als de huidige Lely.